Persoonlijke bescherming met de disposables van Jobo

Bij Jobo hebben we een uitgebreid assortiment aan (disposable) persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM). In deze blog willen we u graag wat meer uitleggen over de verschillen tussen onze PBM's en welke producten geschikt zijn voor u!

Wegwerphandschoenen

Het meest gebruikte product wanneer we het over disposables hebben zijn met afstand de wegwerphandschoenen. Deze handschoenen zijn er in drie verschillen materialen: 

  • Latex
    De latex handschoenen kenmerken zich door hun stevige en elastische werking, en zijn daarmee ook het meest verkochte soort handschoen binnen de disposable markt. Nadeel van latex is echter dat er mensen zijn die allergisch zijn voor dit product.
  • Nitril
    Voor mensen die een latex allergie hebben is er echter ook een oplossing! Nitril wegwerphandschoenen zijn een goede vervanger voor de latex wegwerphandschoenen. Twee voordelen van de nitril handschoen zijn dat ze een lange levensduur hebben en dus ook geschikt zijn voor mensen met een allergie.
  • Vinyl
    Wanneer u niet de allerhoogste kwaliteit nodig heeft, maar wel allergisch bent voor latex handschoenen dan zijn vinyl wegwerphandschoenen ideaal! Door hun lagere kwaliteit zijn de goedkoper dan de nitril handschoenen, maar kunnen ze u wel helpen bij uw hygiëne!

Clip caps

Wist u dat mensen per dag tot maar liefste 150 haren verliezen? Wanneer u binnen een omgeving werkt waarin hygiëne erg belangrijk is, is het dus goed om ook rekening te houden met het verliezen van haar.

Door het dragen van clip caps wordt de kans op kruisbesmetting door middel van haarverlies tegen gegaan. Het dragen van clip caps komt dus ook veel voor in bijvoorbeeld de levensmiddelenindustrie en de horeca. Ga voor een optimale bescherming met onze haarnetjes.

Naast de standaard clip caps zijn er ook clip caps met klep en voor mensen met lang haar kunnen de clip caps met bijbehorende haaropvangnetjes van pas komen.

Regelmatig bezoek? Dan zijn de bezoekersjassen uitermate geschikt!

Wanneer u regelmatig bezoek krijgt en ook aan de hygiëne eisen dient te voldoen is het handig om gebruik te maken van bezoekersjassen. Door het dragen van disposable kleding elimineert u de kans op besmettingen tijdens bijvoorbeeld een rondleiding door uw productieomgeving. Naast mondkapjes, handschoenen en hoofdbescherming kan een bezoekersjas niet ontbreken in een professionele omgeving.

Als blogger op Jobo-Schoonmaak.nl houd ik mijzelf voornamelijk bezig met het schrijven van interessante artikelen waarmee ik de bezoekers van Jobo-Schoonmaak.nl beter kan helpen met het maken van een keuze. Door het geven van tips en andere informatie via de blog hoop ik mensen nét even dat stukje extra informatie te geven waarmee ze het juiste product kunnen kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *