Schoonmaakmachine kopen, waar moet u op letten?

Het aanschaffen van een schoonmaakmachine is vaak een product dat iets meer aandacht vraagt. Maar waar moet u precies op letten bij het bepalen van of een apparaat geschikt is voor uw klus. In deze blog willen we u graag meer vertellen over welke punten van belang kunnen zijn bij het kopen van een schoonmaakmachine. Zo weet u hopelijk aan het einde van deze blog of u bijvoorbeeld een schrobmachine nodig hebt, of dat u beter voor bijvoorbeeld een eenschijfsmachine kunt kiezen.

Schoonmaakmachine Cleanfix

Schoonmaakmachine, de verschillende soorten

Schoonmaakmachines zijn er in verschillende soorten, merken en maten. Vaak wordt er met een schoonmaakmachine één van de volgende machines bedoeld: eenschijfsmachines, schrob- en zuigmachines, stof- en waterzuigers, tapijtreinigingsmachine of veegmachines. Vaak bedoelt men echter met een schoonmaakmachine, de schrob- en zuigmachine. Elk van de verschillende machines heeft zo zijn eigen voordelen en eigenschappen. Zo zijn eenschijfsmachines beter geschikt voor kleinere oppervlakken zoals (kleinere) winkels, een voordeel van een eenschijfsmachine is verder dat deze over het algemeen goedkoper zijn in aanschaf dan een schrob- en zuigmachine. Zo zijn schrob- en zuigmachines daardoor beter geschikt bij bedrijven met een groter vloeroppervlak.

Eenschijfsmachines

Eenschijfsmachines zijn handzaam in gebruik en laten minder sporen achter dan schrobmachines. Een ander voordeel van eenschijfsmachines is dat het geluid en stuk zachter klinkt dan een eigen schrobmachine, hierdoor kunt u bijvoorbeeld binnen scholen of van uw winkel zonder storen uw vloeren reinigen. Eenschijfsmachines hebben een verschillende actieradius variërend aan de hand van de kabellengte van de machine.

Schrobmachine/zuigmachine

Voor het grotere werk is het verstandiger om te kiezen voor een schrob- en zuigmachine. Door de grotere motor en kracht is deze ideaal voor het reinigen van grotere oppervlakken. Een ander voordeel is dat 2-in-1 functie van reinigen en drogen door de zuigmotor die in deze machines geïnstalleerd zijn. Eventueel kan er gekozen worden voor een machine inclusief opzit waarmee al rijdend uw vloer gereinigd kan worden.

Veegmachine

Wanneer uw vloer niet gereinigd hoeft te worden door middel van water met een bijbehorend schoonmaakmiddel, maar wanneer er wel vuil verwijderd moet worden zijn veegmachines de ideale oplossing. Door gebruik te maken van een veegmachine kunt u binnen kortere tijd een grondiger en een groter oppervlak vegen dan in vergelijking met een ouderwetse bezem. Kortom, snel en handig!

Als blogger op Jobo-Schoonmaak.nl houd ik mijzelf voornamelijk bezig met het schrijven van interessante artikelen waarmee ik de bezoekers van Jobo-Schoonmaak.nl beter kan helpen met het maken van een keuze. Door het geven van tips en andere informatie via de blog hoop ik mensen nét even dat stukje extra informatie te geven waarmee ze het juiste product kunnen kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *